Helsecoaching

Å ha for mange baller i luften i over tid er en helsemessig utfordring for mange. Det er alltid lettere å forebygge enn å reparere, og kronisk stress og utbrenthet i arbeidslivet er dessverre en økende trend. Som helsecoach med kronisk stress og utbrenthet som mitt spesialområde opplever jeg at stadig flere blir negativt påvirket av hektiske arbeidshverdager med stadig økende krav til prestasjon og effektivisering

Jeg har lang erfaring i å hjelpe mennesker som sliter med stressrelaterte plager og også å komme tilbake i jobb etter å ha vært utbrent. En viktig læring i en slik prosess er å få ny innsikt og forståelse i de bakenforliggende årsakene til eget stress. Helsecoaching skiller seg fra annen coaching ved at vi har mer fokus på å kartlegge symptomer og helsemessig tilstand før vi utabeider et coachingforløp.

Hvordan jobber jeg?

I en coachingprosess hjelper jeg deg med å håndtere stress og utbrenthet på følgende måte:

1

Kartlegging

Først kartlegges den enkeltes triggere og tilbøyelighet for stress eller andre utfordringer. Samtidig ser vi på din forhistorie og generelle livsbelastninger.

2

Tilpasset prosess

Det utarbeides et coachingforløp tilpasset den enkelte der du lærer nye og mer hensiktsmessige strategier som blant inkluderer: Hvordan ta mer eierskap og ansvar for å ta nødvendig pauser? Er et overdrevent produktivitetsmønster og perfeksjonisme en del av problemet? Trenger du som ansatt eller leder å stole mer på deg selv, styrke selvfølelsen og bli bedre på å sette sunne grenser?

3

Øvelser og metoder

Øvelser/metoder og tiltak tilpasses i henhold til det som er kartlagt. Stikkord her er selvregulering av tanker og følelser, ta mer eierskap til det du faktisk kan påvirke og bygge indre styrke og robusthet.

Helsecoaching

Jobbstress

Stress på jobben kalles ofte “arbeidsrelatert stress”, men det er ikke bare jobben som er årsaken til at noen opplever kronisk stress og utbrenthet. Folk har forskjellig sårbarhet for å bli påvirket av stress, og det er summen av belastninger over tid, både på privat og på jobb som avgjør om noen opplever helseskadelig stress.

Definisjon på stress:
«Stress er en tilstand som oppstår når samspillet mellom individet og omgivelsene leder individet til å oppleve en uoverensstemmelse – reell eller ikke – mellom kravene i situasjonen og individets ressurser (biologiske, sosiale, psykiske)»
– Lazarus & Folkman (1984)

dame som stresser

Stress er en subjektiv opplevelse

Ser vi på definisjonen ovenfor så handler stress om en subjektive opplevelse av å ikke mestre. Det er ikke nødvendigvis kravene i seg selv, men om hvordan vi oppfatter og takler disse kravene. Hvordan vi oppfatter det som skjer rundt oss, hvilke tilgjengelige ressurser vi har til aktiv selvregulering av tanker og følelser vil være en viktig del av å mestre stresset sitt på en bedre måte.

Å jobbe med eget stress og komme ut av utbrenthet er ingen quick fix men en prosess over tid. Uten innsikt i rotårsaken til eget stress det er lett å gå i samme «stressfellen» igjen og igjen, når nye situasjoner oppstår.

Føler du på stress og ubehag?

Kontakt meg i dag for en uforpliktende samtale. Trykk på linken under.